DJB: Asistentu poslanice u invalidskim kolicima zabranjen ulazak u Skupštinu Srbije

Izvor: Blic, 26.Apr.2017, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB: Asistentu poslanice u invalidskim kolicima zabranjen ulazak u Skupštinu Srbije

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da je personalnom asistentu poslanice Ljupke Mihajlovske, koja se kreće uz pomoć invalidskih kolica, skupštinsko obezbeđenje zabranilo ulaz u parlament.

- Bez personalnog asistenta kretanje poslanice DJB gotovo je nemoguće, jer Skupština nije prilagođena potrebama osoba u kolicima - navodi se u saopštenju.

DJB navodi i da su "Mihajlovskoj članovi obezbeđenja objasnili da je njen asistent zadržan zbog novih mera >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bezbednosti koje je uvela predsednica Maja Gojković prošlog četvrtka, bez ikakvog obrazloženja".

Dodaju i da je asistent plaćen iz budžeta Skupštine, jer bez njega poslanica ne može da radi, te da je besmisleno i nezamislivo da ga obezbeđenje parlamenta ne pusti jer od njegove pomoći zavisi rad poslanice u parlamentu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DjB: Asistentu poslanice u kolicima zabranjeno da uđe

Izvor: B92, 26.Apr.2017

Beograd -- Pokret Dosta je bilo saopštio je da je ličnom asistentu poslanice Ljupke Mihajlovske, koja se kreće uz pomoć kolica, obezbeđenje zabranilo ulaz u parlament..."Bez personalnog asistenta kretanje poslanice Dosta je bilo gotovo je nemoguće, jer Skupština nije prilagođena potrebama osobama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.