DIKOVIĆ NA PRIJEMU U DOMU GARDE: Bolji dani su pred nama

Izvor: Kurir, 22.Dec.2015, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIKOVIĆ NA PRIJEMU U DOMU GARDE: Bolji dani su pred nama

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane Republike Srbije održalo je večeras u sali Doma Garde povodom novogodišnjih i božićnih praznika svečani prijem, na kome se nije pojavio aktuelni ministar Bratislav Gašić.

Ovom prilikom načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković poručio da za sobom ostavljamo tešku godinu i da su bolji dani pred nama.

Prijemu u kristalnoj sali Doma Garde prisustvovali su predsednik Republike Tomislav Nikolić, predsednica Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Maja Gojković, srpski pratrijarh Irinej i ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin, dok je izostao ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je zajedno sa Dikovićem organizovao prijem.

Diković je u obraćanju zvanicama istakao da su u godini na izmaku, uprkos brojnim teškoćama i izazovima, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uspešno realizovali sve poverene zadatke.

"Uspešnim realizovanjem zadataka u kopnenoj zoni bezbednosti, zajedno sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, reazlizacijom zadataka u mirovnim misijama UN i EU, kao i pružanjem pomoći građanima kada je to bilo potrebno, pripadnici Vojske Srbije su potvrdili da su ključni oslonac stabilnosti i bezbednosti naše države", istakao je Diković.

Načelnik Generalštaba je dodao da su srpski vojnici dostojanstveno predstavljali svoju zemlju i sposobnosti u vojnim vežbama, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

"U 2016. godinu ulazi sa čvrstim uverenjem da su bolji dani pred nama. Domaćnski koristeći poverena nam sredstva i jačanjem sposobnosti za učešće u misijama gradicjhemo partnerske odnose sa zemljama u okruženju i svetu u skladu sa državnim interesima", zaključio je Diković.

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Gašić preskočio prijem iz privatnih razloga

Izvor: Danas, 22.Dec.2015

Beograd - - Ministarstvo odbrane održalo je sinoć u sali Doma Garde tradicionalni novogodišnji prijem na kojem je jedini domaćin bio načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Diković, jer se ministar odbrane Bratislav Gašić nije pojavio iako je i on na pozivnicama bio potpisan kao jedan od...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.