Izvor: B92, 06.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DC za obnavljanje rasprave o Radio-difuznom savetu, Vodinelić najavljuje ostavku

Beograd -- Predsednik Skupštine Srbije i Crne Gore Dragoljub Mićunović rekao je da će Demokratski centar, na čijem je čelu, kao članoca DOS-a na sledećoj sednici Predsedništva vladajuće koalicije postaviti pitanje Saveta za radio-difuziju, koji je konstituisan u sredu. "Demokratski centar je, kao što ste videlo, glasao protiv poslednjeg rešenja jer se nismo o tome dovoljno usaglašavali. Mislim da to pitanje treba još jednom protresti kako ne bi došlo do blokade u samom startu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mislim da je veoma važno da Savet počne što pre da radi, kako bismo imali sređeniju sliku u medijima. Nama je smetalo da postoje osporavanja odluka koje su donete bez prethodnih usaglašavanja i provera da li su izabrani članovi nezavisni ili ne. To je nas opredelilo da ne glasamo za to. Što bi rekao Dekart, prihvatam samo ono što se mom umu kaže jasno i razgovetno. Ovo je bilo malo nerazgovetno", rekao je Mićunović.

Podsetimo, članica Saveta za radio-difuziju Snježana Milivojević podnela je u četvrtak ostavku na članstvo u Savetu, zbog inicijalne nezakonitosti Saveta. Ona je tom prilikom rekla da je na poslednjoj sednici Saveta, kada je za predsednika izabran Nenad Cekić, odbijen njen predlog da se Savet ne konstituiše, jer se time legalizuje odluka Skupštine Srbije o izboru tri člana Saveta, kojom je prekršen Zakon o radio-difuziji.

Član Saveta profesror Vladimir Vodinelić slaže se sa ocenom Snježane Milivojević i najavljuje ogućnost ostvake u slučaju da ne dođe do promene u radu Saveta. "Kako će izgledati ishod te sednice, ja, naravno, ne mogu pouzdano da kažem. Ali, mogu da kažem da ukoliko bude isti onakav kakav je bio povodom statusnog pitanja prva dva pomenuta člana saveta, ja ću tad morati definitivno da odlučim da li sam u stanju da budem deo jednog tela koje treba da se o zakonu stara, a nije u stanju da konstatuje elementarne prekršaje zakona", rekao je Vodinelić.Međutim, Miroljub Radojković, takođe član Saveta, ne slaže se sa tvrdnjama Vodinelića. "Ukoliko bismo mi nastavili sa ostavkama, a očigledno smo manjima u tom sastavu od devet ljud, situacija se, čini mi se, ne bi porapvila, nego bi postala još goda. Očigledno bi tada izbor novih članova opet doveo do izbora manjine, koja će i uvek u perspektivi biti nadglasavana, a u tom periodu dok se ne zamene članovi, koji može da traje mesecima, Savet može da radi", rekao je Radojković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.