Izvor: B92, 14.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DC: Doneti zakone o sukobu interesa i dostupnosti informacija

Beograd -- Generalni sekretar Demokratskog centra Nebojša Mandić zatražio je što hitnije usvajanje zakona o sprečavanju sukoba interesa i o dostupnosti informacija, a ministre i državne funkcionere pozvao da podnesu ostavke u upravnim odborima preduzeća. Na konferenciji za novinare u četvrtak Mandić je rekao da državni funkcioneri koji su u upravnim odborima, bez obzira da li primaju nadoknadu ili ne, treba da podnesu ostavke, jer je reč o sukobu interesa zbog mogućnosti da zloupotrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoju državnu funkciju.

Povodom afere o pranju novca u koju su umešani vladini činovnici Nemanja Kolesar i Zoran Janjušević, Mandić je kazao da je DC "vrlo nezadovoljan" načinom na koji se ta afera odvijala, kao i da bi zakon o dostupnosti informacija trebalo da bude usvojen, između ostalog, i radi lakšeg utvrđivanja imovine državnih činovnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.