DALEKO JE SRPSKA OPOZICIJA OD EVROPE: Živkovićeva poslanica homofobičnom izjavom napala Anu Brnabić

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DALEKO JE SRPSKA OPOZICIJA OD EVROPE: Živkovićeva poslanica homofobičnom izjavom napala Anu Brnabić

Odavno je tviter postao sredstvo javnog oglašavanja političara, na kome mogu da iskažu svoj stav. Jako često im upravo društvene mreže služe da svoje političke ciljeve i komentare napišu duhovitije nego prilikom zvaničnih obraćanja ili konferencija za medije. Međutim, ono što je poslanica Nove stranke Marinika Tepić napisala o mandatarki Ani Brnabić na konto njene seksualne orijentacije i budućeg rada prelazi svaku dozu dobrog ukusa.

- U kom to svojstvu AV poručuje kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << će homopremijerka državom upravljati bipolitički?To uređuje zakon,ne bratija!Zrelo za ust.žalbu protiv AV - napisala je Tepić na tviteru.

U kom to svojstvu AV poručuje kako će homopremijerka državom upravljati bipolitički?To uređuje zakon,ne bratija!Zrelo za ust.žalbu protiv AV pic.twitter.com/BckYOKju2i

— Marinika Tepić (@MarinikaTepic) June 20, 2017

Iako Ana Brnabić javno govori o svom seksualnom opredeljenju, koje je do sada nije predstavljalo nikakvu prepreku u obavljanju državnih dužnosti, niti je nailazilo na osude ekstremnodesničarskih pokreta, neprimeren komentar je uputila osoba od koje se to najmanje očekivalo - doskorašnja predsednica skupštinskog Odbora za evrointegracije Marinika Tepić.

Šta više, dok je prošlog septembra bila na čelu pomenutog tela, uputila je predlog Skupštini da usvoji Deklaraciju protiv homofobije. Ovaj njen tvit naišao je na osudu i drugih tviteraša.

Sve, ali ne znam zašto ste upotrebili izraz "homopremijerka", to je kao duhovito? — Boško (@igib234) June 20, 2017

Jasno je da se u političkoj borbi pojedinci služi svim različitim sredstvima, međutim navedeni ispad narodnog predstavnika koji se zalaže za ravnopravnost prešao je svaku granicu dobrog ukusa.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.