DAČIĆ O ZAHTEVU TRIBUNALA: Odluka Haga je skandalozna i ugrožava stabilnost Srbije

Izvor: Kurir, 30.Mar.2015, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ O ZAHTEVU TRIBUNALA: Odluka Haga je skandalozna i ugrožava stabilnost Srbije

Srbija nijednim aktom nije bila upoznata ni sa odlukom o puštanju Šešelja, a ni sada sa odlukom o njegovom povratku, naveo je ministar spoljnih poslova

BEOGRAD - Odluka Haškog tribunala da se Vojislav Šešelj vrati u Hag je perfidna, skandalozna i ugrožava stabilnost Srbije i čitavog regiona, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Srbija nijednim aktom nije bila upoznata ni sa odlukom o puštanju Šešelja, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ni sada sa odlukom o njegovom povratku, naveo je Dačić u pisanoj izjavi medijima.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, niti bilo koji državni organ, do ovog trenutka nije dobilo zvanično obaveštenje od strane Haškog tribunala o današnjoj odluci, naglasio je on.

"Kada bude dobila zvanično obaveštenje, Vlada Srbije će se u narednim danima izjasniti o daljim koracima", podvukao je šef srpske diplomatije.

Žalbeno veće Haškog tribunala naložilo je Pretresnom veću da momentalno opozove odluku o puštanju Šešelja na privremenu slobodu i da naredi njegov povratak.

Šešelj je raugujući na tu odluku izjavio da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da ostaje pri svemu što je govorio od kada se vratio u Beograd.

"Da vidimo kako će sada da me hapse", rekao je Šešelj i dodao da se nalazi u sedištu radikala, te da obavlja stranačke poslove.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.