D S S: Nismo odgovorni za aferu satelit

Izvor: S media, 27.Maj.2010, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D S S: Nismo odgovorni za "aferu satelit"

Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da nije odgovorna za štetu od oko 36 miliona evra koja je nastala zbog nepoštovanja ugovora o iznajmljivanju izraelskog satelita, a koju treba da nadoknadi Srbija.

D S S je demanotvala navode pojedinih medija da 2006. godine nije pokrenuta istraga protiv bivšeg ministra odbrane SCG Prvoslava Davinića.

Okružno tužilaštvo je u decembru 2006. godine podnelo zahtev za pokretanje istrage protiv Davinića, navodi se u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << saopštenju i dodaje da je "taj zahtev povučen krajem 2008. godine, u vreme kada je apsolutnu vlast u zemlji imala DS".

Iz D S S su ukazali da pojedini mediji smišljeno i grubo obmanjuju javnost iznoseći neistine o toj stranci, što je, kako piše u saopštenju, za svaku osudu.

Srbija je 2008. godine izgubila spor pred arbitražom u Parizu i presudom je obavezana da plati izraelskoj kompaniji "Imidžset" oko 36 miliona evra zbog nepoštovanja ugovora o iznajmljivanju satelita.

Taj ugovor je 2005. godine potpisao tadašnji ministar odbrane Davinić.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.