D S S: Dobar rezultat

Izvor: S media, 08.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D S S: Dobar rezultat

Demokratska stranka Srbije saopštila da su njeni rezultati na juče održanim lokalnim izborima izuzetno dobri, s obzirom na okolnosti, i optužila je Demokratsku stranku da poništavanjem izbora na tri biračka mesta nastoji da prekroji volju biračka jer je, kako tvrdi D S S, izgubila na Voždovcu od naprednjaka.

Portparol D S S Andreja Mladenović rekao je, na konferenciji za novinare, da je ta stranka bila izložena mesecima velikim napadima i ignorisana u medijima, ali da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ostvareni rezultati pokazuju stabilnost u njenom biračkom telu.

On je izjavio da će D S S o eventualnim koalicijama u opštinama razgovarati "u krugu nacionalne opozicije", sa kojom želi da izdejstvuje vanredne parlamentarne izbore.

Mladenović je rekao da je opštinska izborna komisija rano jutros poništila izbore na tri biračka mesta na Voždovcu po zahtevu DS koja, kako je ocenio, želi da prekroji izbornu volju u skladu sa izjavom gradonačelnika Dragana Đilasa da je pobedila na toj opštini.

Prema rečima Mladenovića, to je "sramno" i urađeno po uzoru na masovno poništavanje narodne volje sa izbora 1996. godine.

Mladenović je rekao da je na Voždovcu Srpska napredna stranka osvojila 29, 8 odsto glasova ili 18 mandata, a DS, odnosno lista Za evropski Voždovac, 29,26 odsto ili 17 mandata.

D S S, odnosno narodnjaci, su osvojili na Voždovcu 12, 3 odsto što je 7 mandata, rekao je Mladenović, koji je naveo da je koalicija oko socijalista dobila 6 mandata, radikali 3 kao i Liberalno demokratska partija, a Ljajićeva Lista za toleranciju 2 mandata.

Mladenović je rekao da lokalni izbori, pogotovo kroz apstinenciju birača, pokazuju veliko nezadovoljstvo politikom u Srbiji, pad u rezultatima DS i neophodnost raspisivanja parlamentarnih izbora što pre.

Prema rečima Mladenovića, D S S i Nova Srbija osvojili su u Kosjeriću zajedno najviše glasova, ali su iz "taktičkih razloga" nastupili odvojeno. Dobili su 13, odnosno 13,1 odsto, što je po 4 mandata, dok su demokrate dobile 26 odsto glasova, što je 8 mandata.

U Kosjeriću su, prema podacima D S S, naprednjaci i koalicija oko socijalista osvojili po četiri, Srpski pokret obnove dva i G 17 plus jedan mandat.

U Zemunu su, prema D S S, narodnjaci osvojili 7,1 odsto glasova ili četiri mandata, naprednjaci 34,5 odsto ili 23 mandata, Lista za evropski Zemun 28,4 odsto ili 19 mandata, radikali 10,2 odsto ili šest mandata, koalicija oko socijalista 7,3 ili četiri mandata i Lista za toleranciju jedan mandat, rekao je Mladenović.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.