D. Karić: Srbija može i sama

Izvor: B92, 23.Apr.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D. Karić: Srbija može i sama

Valjevo -- Zamenik predsednika Pokreta "Snaga Srbije" Dragomir Karić izjavio je da Srbija ima snage da i sama napreduje bez rasprodaje fabrika i uzimanja skupih stranih kredita.

Na konferenciji za novinare PSS-a u Valjevu, Karić je rekao da iz stranih banaka treba vratiti 15 milijardi evra nacionalnih rezervi u zemlju, kao i 1,5 milijardi evra od prodaje Mobtela, koji bi ovde bili uloženi u investicije i nova radna mesta.

Dodao je da je BK kompanija u Rusiji, Ukrajini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Belorusiji ugovorila građevinske poslove vredne tri milijarde evra, koji će da zaposle 50.000 radnika iz Srbije i da im omoguće mesečnu zaradu od 5.000 dolara.

Karić takođe smatra da je i stranim investitorima mesto u Srbiji, ali ne tako što će im u bescenje biti prodate cementare i fabrike umesto modela zajedničkog ulaganja i pri tom se založio za to da se ruskom biznismenu Deripaski "omogući kupovina RTB Bora za jedan dolar, uz uslov da zaposli 40.000 ljudi".

Karić kao rešenje problema Kosova i Metohije vidi što brži ulazak Hrvatske, BiH, Makedonije, Crne Gore i Srbije u Evropsku uniju, te insistiranje na što bržem ulasku na Kosovo šest milijardi evra obećanih investicija kada Srbija vojno ne može da se suprotstavi SAD i EU.

Dragomir Karić je najavio da će se predsednik PSS-a Bogoljub Karić vratiti u Srbiju kada prestane njegov politički progon jer, kako je kazao, "nije lud da dođe mečki na rešeto".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.