Cvetković naložio ministrima da završe giljotinu propisa

Izvor: S media, 08.Apr.2010, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković naložio ministrima da završe "giljotinu propisa"

Premijer Mirko Cvetković, na današnjoj sednici Vlade Srbije, naložio je ministrima da u što kraćem roku u svojim resorima okončaju sprovodjenje "giljotine propisa".

Na sednici je, posle primedbe potpredsednika Vlade i ministra ekonomije Mladjana Dinkića da se sporo sprovodi "giljotina propisa", predloženo da se Vlada svakog meseca izveštava o ispunjenosti preporuka jedinice za "giljotinu propisa".

Ovi izveštaji biće redovno objavljivani kako bi javnost imala >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << uvid u proces ukidanja nepotrebnih procedura.

Na sednici je konstatovano da se ovaj proces mora ubrzati.

Vlada je usvojila i Strategiju održivog opstanka i povratka na Kosovo i Metohiju.

Vlada je usvojila Predlog zakona o potvrdjivanju Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Republike Srbije i država EFTA (Evropski asocijacija o slobodsnoj trgovini, koju čine Švajcarska, Norveška, Lihtenštajn i Island).

Na sednici je usvojen Predlog zakona o potvrdjivanju Sporazuma izmedju Vlade Srbije i Vlade Hrvatske o plovidbi plovnim putevima na unutrašnjim vodama i njihovom tehničkom održavanju, kao i Predlog zakona o izmeni Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Na sednici su donete Uredba o izmenama i dopunama uredbe o utvrdjivanju programa ostvarivanja Strategije razvoja energetike Republike Srbije do 2015. godine za period od 2007. do 2012. godine, Uredba o izmenama i dopunama uredbe o merilima i uslovima za povraćaj, oslobadjanje ili smanjenje plaćanja naknade za zagadjivanje životne sredine.

Vada je usvojila i Uredbu o izmenama i dopunama uredbe o planu mreže zdravstvenih ustanova i Uredbu o uvozu motornih vozila.

Usvojene su i Uredba o utvrdjivanju programa zaštite i unapredjivanja šuma za 2010. godinu, Uredba o korišćenju podsticajnih sredstava za podizanje proizvodnih zasada voćnjaka, vinove loze i hmelja za 2010. godinu i Uredba o izmenama i dopunama uredbe o uslovima i načinu korišćenja sredstava za regresiranje repromaterijala za ratarsku i povrtarsku proizvodnju u 2010. godini, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.