Cvetković i Špirić razgovarali o Sporazumu o sukcesiji

Izvor: Blic, 04.Sep.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković i Špirić razgovarali o Sporazumu o sukcesiji

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković i predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Nikola Špirić razgovarali su danas o realizaciji Sporazuma o sukcesiji između bivših jugoslovenskih republika.



"Tokom sastanka sa bosanskim državnikom bilo je reči o Sukcesiji imovine bivše Jugoslavije, ali i potrebi da se razmotri pitanje Uredbe koja je stavljena van snage, a koja reguliše prodaju imovine bivših republika u Srbiji", rekao je Cvetković i dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je predlog srpske strane bio da se pre Sporazuma o sukcesiji razmotre bileteralni ugovori i to na zadovoljavajući način za obe strane.

Srpski premijer je naglasio da je na sastanku razgovarano i o pitanju razvoja saobraćaja između dveju država. Posle sastanka sa Šprićem, Cvetković je, na konferenciji za novinare, rekao da je sa zadovoljstvom prihvatio poziv za posetu BiH, kao i jedne privredne delegacije koja će posetiti susednu državu. Špirić je rekao da su razgovori o unapređenju privredne i ekonomske saradnje vođeni u duhu dobrosusedskih odnosa.

"Ne postoji bilo šta i bilo koji proces koji bi mogao da ugrozi razvoj dobrosusedski odnosa dve zemlje", naglasio je Špirić.

Predsedavajući Saveta ministara BiH je naveo da je robna razmena dve države premašila milijardu evra, pri čemu je Srbija po visini investicija u BiH na drugom mestu, posle Austrije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.