Cvetković: Srbija će izmiriti dug

Izvor: B92, 02.Jan.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Srbija će izmiriti dug

Beograd -- Srbija će u predviđenom roku izmiriti dug koji ima prema izraelskoj strani po pitanju korišćenja satelita, izjavio je premijer Mirko Cvetković.

Cvetković dodaje da da su budžetom opredeljena sredstva za tu namenu.

Pregovori i sporazum, koji je postpisan sa izraelskom stranom, podrazumevaju određene rokove kada novac mora biti uplaćen, objasnio je Cvetković i precizirao da je to 1. februar.

"Ukoliko ne bismo ispoštovali te rokove, pao bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sporazum i bili bismo dužni da isplatimo, ne dogovorenu cifru, već onu koja je znatno veća", napomenuo je Cvetković, povodom decembarskog sporazuma da se izraelskoj strani isplati 27,85 miliona evra.

Govoreći o struji, on je najavio da će pitanje cene najverovatnije biti razmatrano krajem zime, u martu, kao i da će biti učinjeno sve da bi se napravio balans između potrošača i Elektroprivrede Srbije (EPS).

"U ovom trenutku cena struje u Srbiji je najniža u Evropi. To, sa jedne strane, ima negativan uticaj na funkcionisanje EPS, a sa druge strane daje loš signal potrošnji", naglasio je Cvetković.

Budući da određene kategorije stanovništva teško žive, rekao je Cvetković, potrebno je vagati između ta dva oprečna cilja - dobijanja firme koja ima dovoljan investicioni potencijal, a da se, pri tome, građani ne opterete previše.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.