Cvetković: Još jedna teška godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jan.2012, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Još jedna teška godina

BEOGRAD -

Građane Srbije očekuje još jedna teška godina, izjavio je premijer Srbije Mirko Cvetković, izražavajući uverenje da će razrešenjem dužničke krize u evrozoni, biti lakše i Srbiji i da će na kraju 2012, ipak, biti uspešna godina.

Cvetković je u intervjuu za B92 je rekao da Vlada prati šta se dešava u evrozoni i da je zbog toga planirani rast bruto domaćeg proizvoda Srbije za 2012. nešto manji nego 2011.

"Ne verujem da će pri privrednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rastu od 1,5 odsto doći do masovnijeg zapošljavanja, ali treba reći da je malo verovatno da će doći do daljeg gubitaka posla. Mislim da će godina biti teška, ali se nadam da će biti uspešna", rekao je Cvetković.

On je podsetio da je Srbija u 2011. privukla mnogo više direktnih stranih investicija nego bilo koja zemlja u regionu i da bi to trebalo pozitivno da se odrazi u 2012.

Premijer je poručio i da će ova Vlada do kraja svog mandata instistirati na politici i EU i Kosovo, jer nema prava da menja politku zbog koje su je građani i izabrali.

"Vlada je dobila mandat na bazi koga su postavljeni osnovni ciljevi, jedan je EU, a drugi je očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje", rekao je Cvetković.

Premijer je istakao da će se "Vlada boriti i za jedan i za drugi cilj do kraja mandata".

Na pitanje kako bi ocenio rad Vlade u političkom, koalicionom smislu, Cvetković je rekao da je "funkcionisanje koalicione Vlade, gde učestvuje desetak stranaka, jako komplikovano".

"Potrebno je mnogo živaca, mnogo strpljenja i odricanja da biste uspeli da održite sve na zajedničkom putu", objasnio je on.

Cvetković je izbegao da odgovori da li će ponovo biti kandidat za premijera, navodeći da je to lično pitanje na koje ne želi da odgovara, ali je istakao da će "ova koalicija nastaviti da vodi državu i nastaviti da radi ono što sadašnja Vlada radi".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.