Izvor: B92, 25.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović ponovo vređa Dulićevu

Leskovac, Beograd -- Potpredsednik SRS-a Goran Cvetanović ponovo izjavio da je potpredsednica G17 plus Ivana Dulić Marković ustaša.

Cvetanović je na promociji knjige Vojislava Šešelja "Afera Hrtkovci i ustaška kurva Nataša Kandić" sinoć u Leskovcu rekao da "nema ništa ni protiv kog naroda, ali će uvek reći istinu, bez obzira da li ona nekome odgovara ili ne".

Cvetanović je kazao da će to "uvek ponavljati bez obzira na sudsku presudu kojom je proglašen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krivim".

On je rekao da je ta sudska presuda "napisana istog dana kada je suđenje i počelo, jer su neki verovali da će, zahvaljujući tome, postati predsednici okružnog suda u Leskovcu".

Presudom leskovačkog suda Cvetanović je 26. aprila ove godine osuđen na novčanu kaznu od 80.000 dinara i plaćanje sudskih troškova zbog klevete.

Cvetanović je tada kao predsednik opštine Leskovac u julu 2006. u lokalnoj skupštini vređao porodicu tadašnju potpredsednicu vlade, tvrdeći da su "njen brat i otac bili ustaše i da su klali Srbe, a da se radikali bore protiv toga."

Presuda po privatnoj tužbi doneta je posle šestog ročišta, jer se Cvetanović nije pojavljivao na prethodnih pet.

G17 plus: Da reaguje javni tužilac

G17 Plus zahteva od javnog tužioca da reaguje po službenoj dužnosti na uvrede koje je potpredsednici stranke Ivani Dulić Marković ponovo uputio potpredsednik Srpske radikalne stranke Goran Cvetanović.

Šef pres službe G17 Plus Nikola Papak je tim povodom za FoNet danas rekao da je "reč o organizovanom širenju govora mržnje i šovinizma, ne samo protiv Ivane Dulić Marković nego i protiv svakoga ko misli drugačije od SRS".

Cvetanović će, dodao je Papak, za ovo ponovo da odgovara na sudu.

"Na delu je destruktivno delovanje funkcionera SRS, koji ne samo da ne poštuje osnovna ljudska prava, već i ignoriše odluke institucija države za koju se, navodno, tako svesrdno zalaže", rekao je funkcioner G17 Plus.

Najveći je problem, prema mišljenju Papka, što "jedna stranka kao što je SRS ima toliku podršku u našem društvu, a to već nije pitanje suda već političke kulture i građanske svesti".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.