Cveće za martovske žrtve

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 17.Mar.2010, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cveće za martovske žrtve

KOSOVSKA MITROVICA - U Kosovskoj Mitrovici danas je obeležena godišnjica martovskog nasilja na Kosovu i Metohiji, paljenjem sveća i polaganjem cveća na mestima gde je 17. marta 2004. stradalo dvoje Srba iz ovog grada.

Porodice Jane Tučev i Borivoja Spasojevića nikada neće zaboraviti martovsko nasilje Albanaca koje se dogodilo na današnji dan pre šest godina.

Nikola i Eleonora, sin i ćerka pokojne Jane Tučev, koja je stradala od hica u svom stanu, kazali su da se nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << šest godina od smrti svoje majke osećaju loše i ne mire sa tragičnim gubitkom.

 - Teško nam je. Prošlo je toliko - reči su koje je uspeo da izgovori Nikola Tučev.

Borivoje Spasojević pogođen je takođe hicem iz vatrenog oružja u severnom delu Kosovske Mitrovice. Porodica i građani položili su cveće i zapalili sveće na mestu u blizini glavnog ibarskog mosta gde je Spasojević stradao.

Povodom obeležavanja šestogodišnjice martovskog pogroma predstavnici privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica danas su položili vence na spomenik žrtvama martovskog pogroma, nadomak mosta na Ibru. To su uradili i predstavnici Organizacionog odbora Saveza potomaka Solunaca, a poštu žrtvama martovskog nasilja odala je delegacija opštine Ruma na čelu sa predsednikom Goranom Vukovićem.

Predstavnici Opštinskog odbora "Jedinstvene Srbije" u Kosovskoj Mitrovici takođe su odali poštu stradalim u martovskim nemirima 2004. godine.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.