Čuveni Čaruga vaskrsao preksinoć u Lazarevcu

Izvor: Kurir, 21.Okt.2015, 06:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuveni Čaruga vaskrsao preksinoć u Lazarevcu

Drama Radoslava Pavlovića „Čaruga“, u režiji Stanislava Grujića, premijerno je izvedena u ponedeljak uveče na sceni Puls teatra u Lazarevcu.

Nešto neobjašnjivo u njemu i nešto isto tako neobjašnjivo u nama čini i danas živom legendu o Jovi Stanisavljeviću Čarugi. Onomad su ulaznice za njegovo vešanje bile rasprodate petnaest dana unapred, a ni glumci osječkog teatra nisu hteli propustiti tako važan događaj, pa je za njih bila pripremljena počasna loža, da što pažljivije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << „nauče“ kako da se umire. Ako ne bi postao nijedan drugi razlog, dovoljan bi bio samo i taj „čas glume“ pod vedrim nebom pa da se Čaruga povremeno nađe na pozorišnim daskama.

U središtu priče smeštena je Čarugina strastvena ljubav prema austrijskoj novinarki Ivoni Fregl. Mnogo pucnjave, nekoliko razbojništava, jedno ubistvo, dva pogubljenja, jedan pošteni policajac u ratu s kriminalcem mekog srca i žena zaljubljena do ušiju poznata je triler matrica, ali su glumci ipak uspeli da pažnju prisutnih zadrže puna dva i po sata. Stanislav Grujić režirao je komad, ali i igrao naslovnu ulogu, a publici su se predstavili i Aleksandar Trmčić, Ivan Janković, Ana Ćuk, Milan Tomić...

(G. Đ.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.