Izvor: B92, 19.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuvar: Jovanović dva puta u Okružnom zatvoru

Beograd -- Radnik obezbeđenja Okružnog zatvora u Beogradu Novak Terzić, koji trenutno radi u Kazneno-popravnom domu "Zabela", izjavio je u četvrtak da je u dva navrata bio očevidac ulaska potpredsednika Vlade Srbije Čedomira Jovanovića u Centralni zatvor. On je, na konferenciji za novinare Demokratske stranke Srbije, kazao da nije video kod koga je Jovanović dolazio, s obzirom da je radio u holu, ali da mu je kolega Vesko Vuković, koji je sprovodio zatvorenike, rekao da se Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastajao sa vođom kriminalnog "zemunskog klana" Dušanom Spasojevićem. "Ja sam lično svedok da je Čedomir Jovanović u više navrata dolazio u Okružni zatvor. Dva puta sam lično prisustvovao njegovom ulaženju u Okružni zatvor u Beogradu, jer sam radio u holu. Verovatno će me gospodin Čeda Jovanović prepoznati večeras na televiziji, jer je moj neposredni starešina Jadranko Dragutin tražio od mene da ga pozdravim i da mu predam raport, što sam ja odbio jer sam smatrao da on to ne zaslužuje", rekao je Terzić.

Terzić je rekao i da su i Vuković, i sve njegove kolege, koje su imale uvid u posete Jovanovića Okružnom zatvoru, spremne da posvedoče te tvrdnje. Novak Terzić rekao je da je Jovanović u Okružni zatvor dolazio sivim automobilom marke "BMW" u pratnji "dva gospodina". On je naglasio da je Spasojević "izvođen s blokova u popodnevnim časovima, verovatno bez dozvole suda". Terzić je rekao i da "nema pouzdanih informacija" zašto je iz Okružnog zatvora u Beogradu raspoređen u KP dom "Zabela".

Novak Terzić rekao je i da nije član ni jedne političke partije. On je rekao da je njegov kolega Slavomir Banđur, koji je prvi izneo tvrdnju da je Jovanović sastajao sa Spasojevićem, pošten čovek koji i dalje radi Okružnom zatvoru, ali da posle prinudnog iseljenja trenutno živi u mestu udaljenom 40 kilometara od Beograda.

Poslanik DSS-a u Skupštini Srbije Dragan Šormaz rekao je da je toj stranci "praktično zabranjeno" da održava konferencije za novinare u parlamentu i da je zbog toga današnja održana u stranačkim prostorijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.