Crvena linija Srbije - 1244

Izvor: Glas javnosti, 26.Jul.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena linija Srbije - 1244

NJUJORK - Moram biti kristalno jasan i reći da rekonfiguracija ne sme ići preko crvenih linija, koje su date Rezolucijom 1244 i ni na koji način ne sme narušiti teritorijalni integritet i suverenitet Srbije. Srbija neće žaliti napore da se iskreno angažuje sa UN u pronalaženju prihvatljivog aranžmana za rekonfiguraciju međunarodnog civilnog prisustva na Kosmetu, pod okriljem Svetske organizacije - poručio je šef srpske diplomatije Vuk Jeremić na jučerašnjoj sednici SB UN u NJujorku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << posvećenoj redovnom tromesečnom izveštaju genseka UN Ban Đi-muna.

A odmah posle Jeremića, reč je dobio i Skender Hiseni, koji se predstavlja kao ministar spoljnih poslova Kosova. Upravo kada je trebalo da reč bude data Hiseniju, srpski javni servis prekinuo je direktan prenos sednice SB UN, pa se nije čulo ksko je Hiseni predstavljen. Agencija Beta prenela je izvode iz govora „ministra spoljnih poslova Kosova“.

Neposredno pred tu sednicu Hiseni je kazao da Kosovo na toj sednici SB UN „učestvuje kao država“.

- Nema mogućnosti da učestvujem u bilo kom drugom smislu osim kao predstavnik države Kosovo - izjavio je Hiseni za program Bi-Bi-Sija na albanskom jeziku.

NASTAVAK DIJALOGA SA BEOGRADOM

Zanijer je istakao da Unmik mora da se rekonfiguriše iz više razloga:

- Vlasti u Kosovu i Srbiji krenule su različitim putem, Srbi na Kosovu hoće da sarađuju samo sa Unmikom, a većinsko stanovništvo na Kosovu samo sa EU. Stupanjem na snagu Ustava Kosova sve je teže vršiti ovlašćenja shodno Rezoluciji 1244 i meni da proglašavam propise koji imaju obavezujući efekat. Unmik je ostao bez jednog svog stuba 30. juna, posle ukidanja njegovog finansiranja - nabrojao je Zanijer.

Unmiku, kazao je, ostaju ovlašćenja u skladu sa Rezolucijom 1244, a Euleks će imati tehnička ovlašćenja. Jedan stub će biti i Oebs, a NATO će konstruktivno sarađivati shodno Rezoluciji 1244. Međutim, „glavna uloga UN misije biće da vodi dijalog sa Beogradom“.

- Sa Tadićem sam počeo konstruktivan dijalog o šest tema zajedničkog interesa, a sledeće nedelje se nadam konstruktivnom dijalogu sa ministrom za Kosmet Goranom Bogdanovićem - istakao je on.

Na samom zasedanju poručio je da će dobro sarađivati sa „severnim susedom Srbijom“.

- Verujemo da raspoređivanje Euleksa na celom Kosovu može da doprinese miru i stabilnosti na Kosovu i u regionu. Kosovo će nastaviti saradnju sa Beogradom i svim susedima. Priština je spremna da počne razgovore s Beogradom o praktičnim pitanjima od obostranog interesa - rekao je.

A Jeremić je još istakao da je generalni sekretar UN, bez pristanka SB i direktno se suprotstavljajući volji Srbije - zemlje domaćina Unmiku, dao instrukcije svom specijalnom predstavniku da rekonfiguriše Unmik. Način započinjanja rekonfiguracije Unmika „veoma je neslavna epizoda“.

- Ali, sada je od krucijalne važnosti da se nastavi u pravom smeru i uz puno angažovanje Srbije. Mora biti u skladu sa našim prihvatanjem i eksplicitno potvrđeno u SB UN - rekao je Jeremić.

Dodao je i da se „s opreznim optimizmom“, posle sastanka sa gensekom UN, nada dogovoru „potvrđenom u SB UN“.

- Srbija je ponosna, evropska demokratija sa dobro poznatim stavom o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova. Secesija je protivna povelji UN, Završnom aktu iz Helsinkija i drugim međunarodnim aktima. Glas Srbije ne može se više zanemarivati ili ostavljati po strani - naglasio je Jeremić ističući da to što je Srbije dobila novu vlade ne menja njen stav o Kosmetu.

Ово је смешно: "Upravo kada je trebalo da reč bude data Hiseniju, srpski javni servis prekinuo je direktan prenos sednice SB UN, pa se nije čulo ksko je Hiseni predstavljen."

Па људи, је ли се то тако брани Косово да грађани Србије не чују све!!!

Права демократија!

Upravo tako Lazo,to je tacno.RTS je prekinuo bas u tom momentu i Srbija je ostala uskracena za pravu istinu.RTS celo vreme glumi budale i servira ono sto im tadic naredi.Mi imamo informacije da se sprema nesta opasno u Beogradu,Sarajevsko osvetnici su vec rasporedjeni po Beogradu.Beograd nije Tadiceva babovina dosta je zuluma,mi smo ustali a ustace i Srbija.

Jeremicu-Pera Detlicu, prestani da verujes da pravis budale od nas Srba! Nista ti ne verujemo i znamo da duvas samo u prazne slamke. Nisi ti u situaciji da postavljas uslove MZ ili SB UN-znamo mi to. Koga bre to zavaravas??? Bolje bi ti bilo da se malo vise zanimavas ili da potrosis vise vremena na poboljsanju ekonomije u nasoj zemlji ili da dogovaras neku ekonomsku saradnju sa razvijenim zemljama umesto sto nas neprestano ponizavas-KAKO TI NIJE SRAMOTA BRE,kakav si ti to covek?! Umesto sto pravis tolike troskove setajuci gore dole Vladinim avionom, i umesto sto se gubis po raznim tregovackim centrima na sopingu, KAZI SVOM NARODU ISTINU i oprosteno ti je sve.

Kosovo je izgubljeno jos za vreme drugog svetskog rata,jer smo ga izgubili od komunista.Prvi korak ka vracanju Kosova cemo napraviti onda kada priznamo sebi da smo taj rat izgubili.A sada je jedino vazno imati stav,da ih ne priznajemo kao drzavu,a makar za sto godina doci ce i nasih 5 minuta.

Kamenorezac, vidim ja da bi ti opet da se ratuje, pa da tebi procveta posao. Samo tako "patrioto", mozda kada se ti i tvoji sinovi dobrovoljno prijavite za prve linije fronta

Ma koji je ovo ministar spoljnih poslova pa ovaj Jeremic jos nije ni punoletan - Treba ga ga staviti za redara ili higijenica nekog obdanista ili osnovne skole a ne drzave pa kada poraste i ako se pokaze da je naucio nesto pametno onda treba razmisljati o postavljanju na ozbiljnu drzavnu funkciju

Nije tacno da Tadic naredjuje RTSu! Pa tamo je glavni Tijanic a on je poznat kao veliki ljubimac Kostunice,i nemojte vise da pricate nesto protiv svoje svesti i nesto sto nema veze!

Kraj se blizi. Izdajnici ce patiti

EU-ropa nema alternativu i danas ponovi ovaj ispod Solane

http://host4foto.com/images/it1ldxt1f5ntxk8l66ay.gif

Hej moronu, kome viri praziluk iz dupeta, covek je diplomirao na Harvardu, za razliku od tvoje vecernje osnovne skole u Przogrncima.

Pa po onoj staroj narodnoj vidjela zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu tako i nas ministar cuo o nekoj crvenoj liniji od Rusa i Amera pa je i on spominje samo je zaboravio razjasniti sta cese desiti ako neko predje tu crvenu liniju. Da se nece slucajno dogoditi da nam Srbi sa Kosmeta kazu nemoj te nas braniti braco molim vas.

Pozdrav

NEMOJTE NAS BRANITI BRACO, MOLIMO VAS!!!!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.