Crna Gora i Hercegovina u avgustu potpisuju sporazum o granici

Izvor: Blic, 08.Jun.2015, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora i Hercegovina u avgustu potpisuju sporazum o granici

Crna Gora i Bosna i Hercegovina će 27. avgusta u Beču potpisati sporazum o međudržavnoj granici, saopšteno je danas u Budvi, na skupu šefova devet država regiona i predsednika Austrije.

Potpisivanje sporazuma o granici predložio je predsednik Austrije Hajnc Fišer na skupu u Budvi, na kome se dva dana raspravljalo o regionalnoj saradnji sa Evropskom unijom i bezbednosti regiona.

Sporazum o granici između Crne Gore i Bosne i Hercegovine biće prvi takav ugovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u regionu nakon raspada bivše Jugoslavije.

Ugovor o državnoj granici između dve zemlje odavno je pripremljen, ali je potpisivanje odloženo zbog inicijative jednog bosansko-hercegovačkog poslanika da se Sutorina, područje kod Herceg Novog, pripoji Bosni i Hercegovoni. Ta inicijativa je odbačena u parlamentu Bosne i Hercegovine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krajem avgusta sporazum o granici

Izvor: Akter, 08.Jun.2015

Crna Gora i Bosna i Hercegovina će 27. avgusta u Beču potpisati sporazum o međudržavnoj granici, saopšteno je danas u Budvi, na skupu šefova devet država regiona i predsednika Austrije..Potpisivanje sporazuma o granici predložio je predsednik Austrije Hajnc Fišer na skupu u Budvi, na kome se...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.