Crna Gora: Lekić sutra počinje izbornu kampanju

Izvor: Blic, 03.Mar.2013, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Lekić sutra počinje izbornu kampanju

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić počeće sutra u Nikšiću kampanju za predsedničke izbore u Crnoj Gori, koji će biti održani 7. aprila.

Njegov izborni slogan biće "Miodrag Lekić - pravi predsednik Crne Gore".

Lekićeva kampanja, kako je saopšteno iz DF-a, uglavnom će se bazirati na principu "od vrata do vrata", ali nisu isključeni veći skupovi u gradovima.

DF je naveo da će za Lekićevu predsedničku kampanju potrošiti najviše 300.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << evra.

Taj opozicioni savez je najavio da će Lekić voditi pozitivnu kampanju. Kandidat Demokratske partije socijalista i aktuelni predsednik Crne Gore Filip Vujanović u petak je počeo kampanju za još jedan mandat.

On je kazao da se njegov izborni program bazira na daljoj afirmaciji Crne Gore kao suverene države, unapređenju ekonomije u funkciji boljeg kvaliteta života svih građana, borbi protiv kriminala i korupcije, kao i nastavku evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore.

Kampanja Vujanovića, kako je ranije saopšteno iz DPS-a, biće fokusirana na direktni kontakt sa što većim brojem građana.

Izborni slogan predsedničkog kandidata DPS-a je "Naprijed Filip Vujanović" .

Državna izborna komisija ranije je potvrdila kandidature Vujanovića i Lekića na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, koji su zakazani za 7. april, a u izbornoj trci, ukoliko sakupi dovoljna broj potpisa podrške, učestvovaće i predstavnik Pozitivne Crne Gore Rade Bojović.

Prema zakonu, kandidatura za predsednika Crne Gore mora biti podržana sa najmanje 1,5 odsto ukupnog glasačkog tela, odnosno kvalifikacioni census za predsedničku kandidaturu iznosi 7.710 potpisa birača.

Potpisi birača za podršku kandidatu za crnogorskog predsednika prikupljaju se do 18. marta.

Predsedništvo Bošnjačke stranke odlučilo je ranije da na predsedničkim izborima u Crnoj Gori podrži Vujanovića. Socijaldemokratska partija, čiji je lider Ranko Krivokapić, iako je dugogodišnji koalicioni partner DPS-a, saopštila je da neće podržati Vujanovića na predsedničkim izborima.

Socijalistička narodna partija ranije je saopštila da će podržati Lekića, dok je Pozitivna Crna Gora odustala od predsedničkih izbora, iz, kako je navedeno, finansijskih razloga, a ta stranka je poručila da će naknadno saopštiti koga će podržati u predsedničkoj trci. Predsednički izbori zakazani za 7. april biće šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Kako je ranije saopšteno iz Državne izborne komisije, predsednički izbori koštaće tu državu oko 1,2 miliona evra, od čega je 800.000 evra predviđeno za sprovođenje izbora, a 400.000 evra za izbornu kampanju.

Povezane vesti: Vujanović optužuje Lekića da želi nestabilnost države Vujanovićev slogan - Naprijed, Lekićev - Pravi predsednik Vujanović najpopularniji, Krivokapić najomraženiji političar u CG

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lekić danas počinje kampanju za predsednika Crne Gore

Izvor: Blic, 04.Mar.2013, 10:29

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić počeće danas, promotivnim skupom u Nikšiću, kampanju za predsedničke izbore u Crnoj Gori, koji će se održati 7. aprila...Njegov izborni slogan biće Miodrag Lekić - pravi predsednik Crne Gore...Lekićeva kampanja, kako je saopšteno iz DF-a, uglavnom će...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.