Izvor: B92, 14.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Dijalog ili ne

Podgorica -- Predsednik SNP-a Predrag Bulatović kaže da opozicija i vlast u Crnoj Gori neće razgovarati o referendumu.

Bulatović je vlastima poručio da ne gaje nadu da će Socijalistička narodna partija pristati na razgovor o referendumu i dodao da s premijerom Milom Đukanovićem ni pod kojim uslovima ne želi dijalog. Bulatović je za Dan ponovio da je organizovanje referenduma nepotrebno i poručio vlastima da se okanu jednostranih poteza.

"Mimo tih stavova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nemamo sta da dodamo. Vlast ne upućuje pozive opoziciji za dijalog, već želi da im opozicija bude moneta za potkusurivanje njihovog kriminogenog režima, što SNP neće prihvatiti. Ovim ne odbijamo dijalog u Crnoj Gori, ali saopštavamo s kim i pod kojim uslovima ne možemo da imamo dijalog", precizirao je Bulatović.

Đukanović: Bolje je da razgovaramo

Milo Đukanović je opoziciji poručio da bi s vlastima trebalo da razgovara o stvaranju demokratskog ambijenta za održavanje referenduma. Kako prenosi Radio Antena M, Đukanović je ocenio da je problem u tome što opozicija ne želi da uđe u dijalog, koji bi za nju mogao da bude poražavajući.

"Mislim da bi bilo mnogo bolje ako bi opozicija, umesto bega iz demokratske procedure, pristala da razgovara o tome kojim je sve neophodnim pretpostavkama još potrebno obogatiti crnogorski demokratski ambijent da bismo u finalu dobili ono što će bezrezervno biti autentičan izraz volje građana Crne Gore", kaže Đukanović, prenosi Fonet.

Mur: Dijalog najbolji način

Zamenik ambasadora SAD u SCG Roderik Mur izjavio je da je dijalog najbolji način za osiguranje mirnog i demokratskog ishoda referenduma u Crnoj Gori i najavio veće angažovanje SAD, ako referenduma bude. "Na političkim partijama je da odluče kako da najbolje promovišu svoje stavove, a delim mišljenje da je najbolji način što više razgovarati da bi se došlo do što šireg dogovora o pravilima", izjavio je Mur Televiziji Crne Gore.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.