Izvor: B92, 27.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čović nije namerno odveden na pogrešno mesto"

Novi Sad -- Novosadska policija je saopštila da su njeni pripadnici "nenamernim propustom u koordinaciji" odveli potpredsednika Vlade Srbije Nebojšu Čovića pred zgradu pokrajinske vlade, umesto u Skupštinu Novog Sada, gde je trebalo da učestvuje na tribini o Kosovu. Policija u Novom Sadu saopštila je i da je preduzela mere za utvrđivanje odgovornosti policajaca koji su učestvovali u izvršavanju tog zadatka. U saopštenju je precizirano da je policija Čovića, umesto pred Skupštinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grada, odvela pred zgradu Izvršnog veća Vojvodine, koja je udaljena 50 metara od gradskog parlamenta. "Pošto je saobraćajna policija uočila da je pogrešila odredište, krenula je prema Skupštini grada, međutim, revoltiran, Čović je vozilom u kom se nalazio bez obezbeđenja napustio Novi Sad", navela je novosadska policija.

Čović je u četvrtak izjavio da ga je policija "šetala kao orman" po Novom Sadu i da se vratio u Beograd jer nije mogao da toleriše tu "bahatost" policije. Stotinak posetilaca tribine "Kosovo juče, danas, sutra" burno je negodovalo kada im je saopšteno da Čović neće doći, upućujući uvrede na njegov račun, ali i na račun vlasti u Srbiji, UNMIK i kosovskih Albanaca. Ta tribina već je dva puta otkazivana u junu, bez obrazloženja. Oba puta najavljivano je i Čovićevo učešće.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.