Izvor: B92, 02.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: konci vode u Ameriku...

Beograd -- Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović ocenio je da "izgleda da je za događaje između 17. i 19. marta u pokrajini "dobijen mig" sa strane. "Izgleda da su Albanci za sve ono što se dogodilo između 17. i 19. marta dobili mig. Naravno oni su žrtvovali deo svog kredibiliteta, ako su ga ikada i imali, ali su u suštini dobili bitku", izjavio je Čović u intervjuu "Večernjim novostima" od petka. Čović je dodao da "konci vode u Ameriku", i da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nekoliko dana pre nasilja na Kosovu pojavili neki ljudi koji su i ranije bili tu.

"Sve je bilo smišljeno da se što više Srba natera u izbeglištvo, a u Srbiji još više ojačaju radikali. Tako bi se secesija Kosova i Metohije, a možda čak i Crne Gore, bolje opravdala", rekao je Čović. Naveo je da su se "Albanci u jednom trenutku zaleteli, pa su hteli i na Gračanicu, ali su Amerikanci došli da ih opomenu da to nije dogovoreno. Sve je to jedna igra", podvukao je Čović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.