Izvor: B92, 31.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Covic: Zavrseno preciscavanje DOS-ovog predloga

Beograd -- Lider Demokratske alternative Nebojsa Covic izjavio je u subotu da je DOS zavrsio tehnicko-pravnu redakciju predloga teksta ustavne povelje buduce drzavne zajednice Srbije i Crne Gore. Covic je kazao da je preciscavanje teksta ustavne povelje zavrseno u petak u skladu sa dogovorom na poslednjem sastanku Predsednistva DOS i da je to uradila radna grupa. On je naveo da je tim dogovorom predvidjen drzavni kontinuitet SRJ, odnosno da nema stvaranja nove drzave vec da ce ustavnom poveljom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti redefinisana postojeca drzava, kao i odrzavanje neposrednih izbori za skupstinu buduce drzavne zajednice. Covic je podsetio da je jugoslovenska skupstina usvojila Beogradski sporazum sa zakljuckom da izbori za buducu skupstinu budu neposredni.

"Evropska unija ce verovatno pre usvajanja teksta ustavne povelje traziti da vidi taj tekst kako bi ocenila da li je redefinisana drzava realna u smislu njenog opstanka i odrzivosti po evropskim standardima i normama a u cilju evropske integracije", rekao je Covic. "Cilj EU je da se sacuva postojeca drzava koja treba samo da se redefinise. Njihov cilj nije da se nastavi dezintegracija jer to dovodi u pitanje dezintegraciju Srbije, a velika pretnja takvom procesu su albanski lobiji preko Kosova i Methije", kazao je Covic, koji je i sef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.