Izvor: B92, 29.Okt.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Trebalo bi da otputujem na sednicu SB UN

Beograd -- Stavove zvaničnog Beograda o situaciji na Kosovu će na sednici članovima Saveta bezbednosti UN u četvrtak u Njujorku preneti potpredsednik Vlade Srbije zadužen za Kosovo Nebojša Čović ili ambasador SCG pri UN Dejan Šahović. Tema na kojoj će insistirati predstavnik vlasti u Beogradu biće politika nazvana "standardi pre statusa" i potreba dogovora o tome kako će se oceniti da li su standardi demokratskog društva na Kosovu dostignuti, najavio je Čović na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za novinare Demokratske alternative, čiji je predsednik.

Čović je kazao da bi "trebalo" da otputuje na sednicu SB UN na kojoj će izveštaje o stanju na Kosovu podneti generalni sekretar UN Kofi Anan i šef UNMIK-a Hari Holkeri, ali da to "nije definitivno" zbog "poslova" koje Čović ima u Beogradu. Ukoliko ne ode u Njujork, stav Beograda preneće ambasador Šahović, najavio je lider DA. Čović je, u vezi sa razgovorom sa vlastima u Prištini, najavio da će Beograd insistirati da, za razliku od sastanka u Beču 14. oktobra, buduće "delegacije moraju biti multietničke", kao i radne grupe koje će se baviti rešavanjem praktičnih pitanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.