Izvor: B92, 19.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: SDP neće rušiti Vladu

Beograd -- Predsednik Socijaldemokratske partije Nebojša Čović kaže da SDP neće podržati rušenje Vlade Srbije.

"Mi ne možemo da rušimo Vladu u kojoj učestvujemo", rekao je Čović i dodao da SDP principijelno nije protiv rasprave o radu Vlade, ali da odluka da li će poslanici te stranke podržati taj predlog još nije doneta.

Čović kaže i da je jedan od uslova za ostanak njegove stranke u Vladi Srbije- njen jasan stav da nema odricanja od Kosova i Metohije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog evropskih integracija.

Prema njegovim rečima, nezavisnost te Pokrajine bila bi uvod ne u stvaranje velike Albanije, već velikog Kosova: "Cena evropskih integracija ne može i ne sme da bude Kosovo i Metohija. Hajde da nađemo rešenje koje je u skladu sa evropskim integracijama, koje je u skladu sa međunarodnim normama i sa očuvanjem suvereniteta i integriteta jedne zemlje uz poštovanje realnog stanja koje je na Kosovu i Metohiji, gde su Albanci apsolutna većina."

SPS upozorava DSS

Beogradski odbor SPS-a upozorio je DSS da se, pre obaranja lokalnih vlasti u kojima učestvuje SPS, podsete da im treba podrška u Skupštini.

Socijalistička partija Srbije izdala je saopštenje u kom kritikuje Demokratsku stranku Srbije zbog nedavno postignutog dogovora o uspostavljanju zajedničke vlasti u opštini Zvezdara, između Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije i G17 plus.

SPS smatra da je "vast DS-a u opštini Zvezdara, nastala krađom dva odbornička mesta, srušena na inicijativu DSS-a, zbog ocene da je ta vlast nesposobna". SPS stoga podseća DSS da će manjinskoj Vladi trebati podrška prilikom glasanja o poverenju u Skupštini Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.