Izvor: B92, 23.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Redžepi nagrađen šargarepom

Beograd -- Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo Nebojša Čović ocenio je da je šef UNMIK-a Hari Holkeri kosovskom premijeru Bajramu Redžepiju "poklonio šargarepu", dozvolivši formiranje kancelarije za vezu sa UNMIK-om koja će se baviti međunarodnom saradnjom. On je agenciji Beta rekao da su time prekršeni Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN i Ustavni okvir, iako će se, kako je ocenio, "reći da se ne radi o kršenju, jer su tako napisana sva dokumenta, da mogu da se tumače >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ovako i onako".

"To je indikativan događaj, jer pokazuje da će međunarodni zvaničnici nastaviti da jednog dana prete i upozorovaju Albance na ono što moraju da urade, a da im drugog dana čine dalje ustupke", rekao je Čović.

To, po njegovoj oceni, takođe pokazuje da međunarodna zajednica nema jasnu strategiju za Kosovo. Čović smatra da je, zbog "neprincipijelnog pristupa međunarodne zajednice", veoma važno da Beograd "dobro analizira situaciju".

Predsednik Koordinacionog centra dodao je da je očigledno da međunarodna zajednica pravi dve grupe za Kosovo - jednu "za podršku" i drugu za "pripremu" rešenja konačnog statusa Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.