Izvor: B92, 06.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Razgovori o nezavisnosti Kosova ne dolaze u obzir

Beograd -- Predsednik koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović izjavio je u četvrtak da razgovor o nezavisnosti Kosova i Metohije "ne dolazi u obzir". Čović je na konferenciji za novinare kazao da će u slučaju da se "uđe" u prekrajanje granica, promene doživeti čitav region. "Koncept promene granica dovodi do stvaranja novih granica", rekao je Čović na konferenciji za novinare u Beogradu, na kojoj je istakao da su oko konačnog statusa Kosova otvorene sve opcije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Znam da će se pobeći od teorije velike Albanije, ali prepoznajem i drugu priču. Bude li Kosovo i Metohija nezavisno i ako rešavate jedno nacionalno pitanje normalno je da vam ostaje za rešavanje drugo, odnosno srpsko nacionalno pitanje", naveo je Čović. Nebojša Čović izjavio je da od četvrtka neće više biti član državnog Saveta za saradnju sa Haškim tribunalom. Čović je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da napušta tu dužnost zbog prezauzetosti drugim obavezama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.