Izvor: B92, 06.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Ne treba pridavati značaj Holbrukovim stavovima

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović izjavio je u ponedeljak da ne treba pridavati veliki značaj stavovima bivšeg američkog diplomate Ričarda Holbruka i njegovim zalaganjima za nezavisnost Kosova. "Ne treba pridavati značaj tome, jer zvaničan stav SAD, Evropske unije i drugih međunarodnih subjekata je 'standardi pre statusa'", rekao je Čović agenciji Beta.Prema Čovićevim rečima, Holbrukovo zalaganje za nezavisno Kosovo pokazuje "da je on sa tim stavom došao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već pripremeljen i da nije želeo da čuje sve ono o čemu je razgovarano u Beogradu". "Jako je važno ukazati da je Holbruk došao već pripremljen - sve što je čuo u Beogradu gotovo da nije čuo. Došao je pripremljen, a razloge zbog čega je to tako, on sam može da objasni", rekao je Čović.

Čović je kazao da je "očigledno da Holbruk jedno priča u Prištini, a drugo u Beogradu". "To je njegov pristup, sa rezultatima koje svakodnevno gledamo kroz prozor Vlade Srbije (porušena zgrada Generalštaba Vojske Jugoslavije tokom bombardovanja 1999. godine), što mu je direktno i rečeno", naveo je Čović. "Naši razgovori su bili takvi. Holbruk je otišao sa jasnim stavovima iz Beograda. Holbruk je tipičan za ljude koji se bave politikom pa ostanu bez posla, a onda ponovo dođu u krizni region da traže sebi posao", kazao je Čović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.