Izvor: B92, 07.Feb.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Beograd je partner u rešavanju problema na Kosovu

Bujanovac -- Potpredsednik Vlade Srbije i šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović izjavio je u petak da Beograd mora da ima status partnera u rešavanju problema na Kosovu. "Beograd je partner, a kada se radi o partnerskom odnosu, onda i druga strana treba tako da se ponaša", izjavio je Čović na konferenciji za novinare u vladinom pres-centru u Bujanovcu.

Čović je, komentarišući napad na kuću Stojana Todorovića u Obiliću, kazao da je "na Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve u redu samo u kući i na bazenu (šefa UNMIK-a) Mihaela Štajnera, a kada se odatle uđe u kosovsku realnost, situacija je vrlo loša". "Ovo nije moja lična poruka gospodinu Štajneru, veće naš stav da probleme ne Kosovu moramo da rešavamo zajedno sa međunarodnom zajednicom", kazao je Čović, koji je i šef državnog Koordinacionog tela za jug Srbije. Čović je nazvao terorizmom nedavno ubistvo pripadnika Bezbednosno-informativne agencije u Bujanovcu, kao i pretnje lokalnim albanskim političarima i premlaćivanje trojice pripadnika multinacionalne policije. "Preduzećemo sve mere da se te terorističke, banditske grupe neutrališu", rekao je Čović, naglašavajući da će "snage bezbednosti preduzeti sve mere prema onima koji su ponovo obukli crne uniforme i bave se klasičnim terorizmon". Pripadnik BIA Selver Fazliju (42) ubijen je u utorak uveče u Kosovskoj ulici, nekoliko stotina metara od centra Bujanovca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.