Članstvo o lideru beogradskog DS-a

Izvor: B92, 17.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članstvo o lideru beogradskog DS-a

Novi-stari lider beogradskih demokrata: Dragan Đilas (Beta)

Beograd -- Demokratska stranka danas bira predsednika beogradskog odbora, a jedini kandidat za tu funkciju je Dragan Đilas.

Đilas je do pre mesec i po dana već bio na toj funkciji, ali je posle izbora u januaru podneo ostavku jer je obećao da će to uraditi ako Demokratska stranka ne pobedi u Beogradu. Iako se ponovo kandiduje, i to kao jedini kandidat, on za B92 kaže da njegova ostavka posle 21. januara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije bila nikakav marketinški potez.

"Podneo sam ostavku zato što sam nešto obećao, dao sam svoju reč i mislim da kad nešto čovek obeća to treba i da ispuni bez obzira koliko to košta. Procedura za izbor je takva da je mene kandidovalo 5.000 ljudi sa svojim potpisima i neko drugi da je mogao da bude kandidat sakupio bi 2.500 potpisa, to je minimum, jer su ovo prvi neposredni izbori DS-a u Beogradu. Biće, znači, jedan referendum o tome što smo mi radili prošlih osam meseci, da se vidi da li demokrate Beograda smatraju da je to dobro ili ne", rekao je Đilas.

Oko 25.000 članova DS-a u Beogradu će prvi put na 173 biračka mesta imati priliku da neposredno bira rukovodstvo gradskog odbora.

Članovi DS-a će, osim predsednika, birati i članove stalnog sastava Gradskog odbora Beograda. Za 15 članova stalnog sastava Gradskog odbora prijavljena su 23 kandidata. Istovremeno, biće održani i izbori za organe opštinskih ogranaka DS-a u Grockoj, Zemunu, Lazarevcu, Mladenovcu, Obrenovcu i Savskom vencu.

Izbori će biti održani i za predsednike i članove opštinskih odbora u ograncima DS-a u Leskovcu, Svilajncu, Topoli, Rekovcu i Ubu.

Tadić: Primer demokratije

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je glasao među prvima u Mesnom odboru na Starom gradu.

On je tom prilikom izjavio da je ovo prvi put da jedna politička stranka u Srbiji organizuje izbore u koje su uključeni svi njeni članovi, a ne samo Skupština i delegati.

"U unutrašnjostranačkim kuhinjama se ne može doći do važnih partijskih funkcija, već izborima na opštem nivou. Zbog toga mi je zadovoljstvo da učestvujem na ovim izborima i pozivam sve članove Demokratske stranke da učine isto. Tako se približavamo drugim evropskim zemljama koje su bastioni demokratije i hoću da budem u uverenju da će i Srbija biti primer demokratije za zemlje u regionu", rekao je Tadić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.