Izvor: B92, 12.Dec.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članovi RIK-a protestuju zbog postupka Bakareca

Beograd -- Većina članova Republičke izborne komisije je izrazila oštar protest zato što je predstavnik Demokratske stranke Srbije Nebojša Bakarec jedan sat neovlašćeno držao u posedu kompakt-disk sa jedinstvenim biračkim spiskom. Na današnjoj sednici RIK-a, pojedini članovi komisije izrazili su sumnju da je Bakarec za tih sat vremena mogao, protivzakonito, da napravi kopiju diska i zatražili za narednu sednicu RIK-a izveštaj o tome šta se u sredu događalo u prostorijama Komisije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i eventualno pokretanje krivične odgovornosti.

Predsednik Komisije Radoslav Baćović rekao je na sednici da je Bakarec juče, između 15.25 i 16.20, neovlašćeno uzeo kompakt-disk sa biračkim spiskom i izneo ga iz prostorije u Skupštini Srbije u kojoj je vršio uvid u podatke sa diska. "Bakarec mi je rekao da je slučajno poneo disk sa sobom u WC (toalet) i da je imao dijareju. Iznenadio me je taj čin", rekao je Baćović i pročitao službenu belešku jedne službenice koja je navela da joj je Bakarec uzeo disk i odneo ga u nepoznatom pravcu. Šef poslaničkog kluba DŠ-a u Skupštini Srbije Dejan Mihajlov izjavio je novinarima da je Bakarec uspeo da sakrije jedan primerak biračkog spiska na sigurno mesto, kako bi bili osujećeni pokušaji da DSS bude sprečen da ga do kraja prouči. On je dodao da je predstavnik DSS-a Nebojša Bakarec uzeo jedan primerak kompakt-diska sa biračkim spiskom i "odneo ga na sigurno mesto".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.