Izvor: B92, 17.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cisterne čekaju na prelazu?

Priština -- Konvoju od desetak cisterni sa iz rafinerije u Pančevu nije dozvoljeno da pređe na Kosovo. Na granici ništa ne znaju o tome.

Cisterne već dva dana ne mogu da pređu administrativni punkt kod mesta Merdare, prema Kosovu, zbog, kako tvrde kosovske vlasti, lošeg kvaliteta goriva, prenose kosovski mediji. Sličan slučaj nedavno je bio sa makedonskim gorivom.

Ministarstvo trgovine i industrije u vladi Kosova navelo je da su cisterne zaustavljene zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što nisu ispunile uslove kvaliteta.

Međutim, Radiotelevizaja Kosovo prenosi izjave carinika sa terminala u Podujevu da je po istim kriterijumima, pre nekoliko dana, taj punkt prešlo dvadesetak cisterni sa mazutom i benzinom, takođe iz pančevačke rafinerije.

Carina u Podujevu radi po naređenjima Ministarstva trgovine i industrije i Direkcije carina, koja uzima uzorke iz cisterni i šalje ih nadležnim službama na određivanje kvaliteta.

Sve normalno

Posle informacije da konvoju od desetak cisterni sa mazutom i benzinom iz Pančeva nije dozvoljeno da pređe administrativni punkt kod mesta Merdare, prema Kosovu, zbog navodno lošeg kvaliteta goriva, B92 je posetio taj granični prelaz.

Međutim, kako je rečeno, sa prolazom cisterni nije bilo nikakvih problema i tokom jučerašnjeg dana na Kosovo su ušle tri cisterne sa urednim papirima.

Na punktu kosovske policije i carinske kontrole su nam rekli da nemaju nikakvih informacija o bilo kakvim cisternama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.