Čišćenje Kuršumlije se nastavlja

Izvor: B92, 25.Avg.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čišćenje Kuršumlije se nastavlja"

Kuršumlija -- Predsednik opštine Kuršumlija Rodoljub Vidić izjavio je agenciji Beta da opština nije izdala nikakvo saopštenje niti je obustavila radove na čišćenju grada.

"Ja nemam pojma o čemu se radi, mi nismo izdali nikakvo saopštenje tim povodom. Sad je vikend, a radovi na čišćenju grada se nastavljaju u ponedeljak sa još većim brojem ljudi koji će biti angažovani iz svih javnih ustanova i institucija u Kuršumliji, kao i iz lokalne samouprave", rekao je Vidić. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kako je naveo, zbog velikih vrućina radovi će biti izvođeni u jutarnjim satima od 6 do do 11 časova.

Pojedini mediji objavili su danas da je zbog nepravilnosti u angažovanju zaposlenih u opštini Kuršumlija u čišćenju grada ta akcija prekinuta, a učesnicima tog posla navodno upućeno javno izvinjenje lokalne uprave zbog povrede njihovih prava.

Mediji navode da je opština saopštila da je odluka o prekidu akcije i javnom izvinjenju doneta posle konsultacija koordinatora na projektu čišćenja grada Radovana Raičevića sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nedavno su direktori iz javnih institucija i ustanova angažovali pojedine radnike na čišćenju grada. Angažovani tvrde da su članovi URS-a i DS i da je u pitanju politički obračun, kao i da grad čiste pod pretnjom.

Vidić, koji je član Srpske napredne stranke, ranije je negirao da je u pitanju politički obračun već da su svi dobrovoljno pristali da čiste grad.

On kaže da u opštinskoj upravi i drugim javnim preduzećima ima dosta radnika koji nisu dovoljno radno angažovani, te da je zato iz svih tih ustanova angažovano po nekoliko radnika da srede i očiste grad.

Vidić je tad izjavio da je opštinsko Veće odlučilo da ti radovi traju do kraja septembra.

Potpredsednica DS-a Jelena Trivan osudila je ponašanje čelnika opštine Kuršumlija, inače iz SNS-a, što su članove DS i URS prisilili na prinudni komunalni rad.

"Članovi i simpatizeri DS-a i URS-a u Kuršumliji su ovih dana prisiljeni da čiste grad, da obavljaju poslove na kojima nisu zaposleni i bez ikakvog rešenja, sistematizacije ili pravnog akta rade poslove namenjene ponižavanju i ugrožavanju ljudskog dostojanstva", izjavila je Trivanova za televiziju B92.

Republički ombudsman Saša Janković najavio je ranije da će istražiti šta se dešava u Kuršumliji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.