Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čiplić najavio predlog zakona o oduzimanju mandata

BEOGRAD - Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić izjavio je da će vladi predložiti predlog izmene i dopune zakona kojim bi bilo predviđeno oduzimanje mandata poslanicima koji krše Ustav i pozivaju na kršenje ljudskih prava i ustavnog poretka.

Čiplić je objasnio da bi u tim slučajevima Skupština Srbije bila ta koja oduzima mandat poslaniku, ali da bi stranka iz koje je poslanik zadržala mandat.

„Proteklih dana čini mi se da je poštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ustava najviše ugroženo od pojedinih poslanika", rekao je on i dodao da Ustav Srbije „stoji iznad poslanika".

Čiplić je najavio da će Vladi predložiti i da novinari budu zaštićeni „adekvatnim zakonskim normama", kao i da imaju „poseban status i zaštitu dok su na zadatku".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.