Čiplić: Antić ne može da podnese ostavku na funkciju sa koje je smenjen

Izvor: Blic, 28.Jan.2011, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čiplić: Antić ne može da podnese ostavku na funkciju sa koje je smenjen

Petar Antić podneo je danas ostavku na mesto pomoćnika ministra za ljudska i manjinska prava, a kao razlog naveo “neprofesionalno i bahato ponašanje ministra Svetozara Čiplića”. Međutim, Antić je ostavku podneo dan posle odluke Vlade kojom je on razrešen sa te funckije.

Ministar Svetozar Čiplić u izjavi za "Blic” kaže da je Vlada na sednici u četvrtak usvojila Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta u ministarstvu. Ovom sistematizacijom su dva sektora spojena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u jedan, a time je smanjen i broj pomoćnika.

Izjavu bivšeg pomoćnika Petra Antića možete da pročitate ovde

- Petar Antić otuda odlukom Vlade nije pomoćnik, a lice koje je razrešeno funkcije i ne može da podnosi ostavku - precizira Čiplić.

Antić je sistematizacijom u Vladi premešten na mesto višeg savetnika u ministarstvu, što će biti objavljeno u Sluižbenom glasniku. Upitan kako to da podnosi ostavku dan po razrešenju sa funkcije, Antić za Blic tvrdi da "nije obavešten”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.