Činjenice demantuju performans opozicije o zaposlenju: Nezaposlenost mladih rekordno niska

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 22:04

Činjenice demantuju "performans" opozicije o zaposlenju: Nezaposlenost mladih rekordno niska

Reporterka N1 sa tzv. protesta protiv nasilja u Novom Sadu, rekla je da mladi na trotoaru pišu tekst Vučiću sledeće sadržine: "Hoću posao, a ne tvoje pare".

Ipak, prva činjenica je da je danas 43 odsto više zaposlenih mladih osoba, dok je 2012. stopa nezaposlenosti mladih bila 53,2 procenta. Danas ona iznosi 25,4.

Druga leži u onome što je izjavio Donal Mekgetigen, šef misije MMF. On je rekao: "Želim da se osvrnem na impresivne uspehe Srbije: čvrst rast kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stabilno tržište rada, svi parametri su povoljni! Nezaposlenost je rekordna, kao i zaposlenost mladih. Od 2014. do 2021. teško siromaštvo je smanjeno za pola".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.