Izvor: B92, 23.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čiji je Đoković?

Beograd -- Dragiša Đoković je utorak pokrenuo procese koji treba da razjasne njegov poslanički status.

Đoković je podneo žalbu Vrhovnom sudu i predlog Ustavnom sudu Srbije za ocenu ustavnosti odluke Administrativnog odbora Skupštine Srbije da mu oduzme mandat. Šef Poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Srbije Dušan Petrović izjavio je da Đoković nije, u pisanoj formi, podneo ostavku predsedniku Skupštine Predragu Markoviću i da će stranka tražiti da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bude utvrđeno ko je neovlašćeno u Đokovićevo ime podneo taj papir.

Petrović je najavio da će poslanici DS učestvovati u radu Parlamenta posle protesta zbog oduzimanja mandata Đokoviću.

Dragiša Đoković je optužio pojedine članove Demokratske stranke Srbije, među kojima i Aleksandra Popovića, da su dolazili i sedeli u njegovoj kući i do tri ujutro, nudeći mu svašta, samo da ne pređe u DS. Međutim, Aleksandar Popović, nekadašnji Đokovićev stranački kolega, tvrdi da nikada ništa nije nudio Đokoviću da bi ostao u DSS-u jer je pripadnost stranci pripadnost ideji, što se ne može kupiti. "Nikada nepozvan ili nenajavljen nisam bio u njegovoj kući, nikada s njim nisam bio ni do tri, ni do dva, ni do jedan noću, nikada nisam upoznao njegovog sin. Kada je reč o meni, svi navodi o ponudama i noćnim ostajanjima su neistiniti", kaže on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.