Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češka štampa: Srbija primamljiva i Zapadu i Rusima

PRAG - Strani investitori računaju da će, posle pobede proevropskih snaga na izborima, biti pokrenuto novo kolo privatizacije, pišu danas češke Hospodaržske novini (HN).

List, u članku pod naslovom "Srpska privatizacija zanima i Zapad i Ruse", piše da je "u državnim rukama više od hiljadu malih i srednji preduzeća, ali i giganti kao što je Telekom Srbije čiji bi pedesetprocetni udeo plus jedna akcija mogli državi doneti najmanje dve milijarde evra".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Kakav će biti priliv stranih investicija, zavisi pre svega od sastava nove vladine koalicije", prenosi list izjavu Miroslava Zdravkovića iz beogradskog Instituta za ekonomska istraživanja agenciji Blumberg.

Kao najznačajnije predstojeće privatizacije navode se promene vlasnika kragujevačke Zastave, Naftne industrije Srbije (NIS), avio-prevoznika JAT i kombinata bakra Bor.

Srbija, čiji je desetoprocetni porez na dobit najniži u Evropi, nudi velike šanse i češkim preduzećima.

Tržište je i dalje, kako se tvrdi, relativno zatvoreno i u poređenju sa razvijenijom Evropom nema tako jake konkurencije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.