Čepurin: Srbija ispala žrtva

Izvor: Akter, 15.Avg.2015, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin: Srbija ispala žrtva

Srbija je žrtva u događajima sa izbeglicama, iako sa njima nema nikave veze, niti je za njih odgovorna, rekao je FoNetu ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin i najavio da će Rusija pomoći šatorskim naseljima u Preševu i na severu zemlje

Čepurin je ocenio da je veoma važno kako će se dalje odvijai situacija sa izbeglicama i upozorio da se njihov broj povećava.

On je dodao da broj izbeglica koje pristižu u Preševo "na ivici mogućeg". >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<

"Niko nema nameru da gradi ovde neke stalne lokacije za izbeglice, ali bez obzira na to, ljudima koji dolaze ovde potrebno je pružiti minimalnu pomoć da bi mogli da prežive ove teškoće", rekao je Čepurin.

Prema njegovim rečima, to je "ogroman teret koji se stalno povećava, i za budžet i za stanovništvo Srbije".

"Sasvim je prirodno i Srbiji bi trebalo da bude pružena maksimalna pomoć da bi skinula ovaj ogroman teret sa sebe", naglasio je Čepurin.

On je rekao i da se "o tome sada vode razgovori" i da se to "tiče" medjunarodnih organizacija" ali i da je "važno da se nešto uradi".

Čepurin je najavio da će u narednih nekoliko nedelja ruski Humanitarni centar, zahvaljujući donaciji Ruske Federacije, podići u Preševu mali šatorski grad, kao i na severu Srbije, sa kompletnom opremom.

"To će biti šatorski gradić sa ukupnim kapacitetom za smeštaj 800 osoba i u njemu bi ljudi mogli da žive i tokom zime i tokom leta, jer ima i peći za grejanje", objasnio je

Čepurin.

Srbija nema nikave veze, niti odgovornost, a ispala je žrtva u svim tim dogadjajima i, naravno, ne može sama da se nosi sa ovim poteškoćama, ocenio je Čepurin.

On se "nada" pozitivnom razvoju situacije i aktivnom medjunarodnom učešću radi rešavanja problema sa izbeglicama.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.