Centralna banka SAD i dalje predviđa tri smanjenja kamatne stope ove godine uprkos inflaciji

Izvor: Danas, 21.Mar.2024, 00:23

Centralna banka SAD i dalje predviđa tri smanjenja kamatne stope ove godine uprkos inflaciji

Centralna banka SAD ukazala je danas da se i dalje drži očekivanja da će tri puta tokom ove godine smanjivati ključnu kamatnu stopu uprkos znacima da inflacija ostaje iznenađujuće visoka, ali je predvidela da će to činiti ređe tokom 2025. godine i blago je povećala svoja inflatorna predviđanja.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Očekuju se tri smanjenja kamate ove godine

Izvor: Capital.ba, 21.Mar.2024

VAŠINGTON – Zvaničnici američkih Federalnih rezervi rekli su da i dalje očekuju da će ključna kamatna stopa biti smanjena tri puta tokom 2024. godine uprkos znacima da je inflacija ostala iznenađujuće visoka na početku godine. FOTO: Pixabay U novim kvartalnim projekcijama, zvaničnici Federalnih...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.