Centar Sombora u znaku kotlića i ribljeg paprikaša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2021, 22:28

Centar Sombora u znaku kotlića i ribljeg paprikaša

U Somboru je 24. mаnifestаcijа "Somborski kotlić" okupila najbolje kuvare ribljeg paprikaša iz regije, prodavce suvenira i zanatskih slatkiša, ali i građane iz cele Vojvodine. Pažnju svih posetioca mamio je miris ribljeg paprikaša koji se širio celim gradom.

Ivan Terek, član amaterskih kraljevskih kuvara Vojvodine kaže: "I kako pesma kaže: Arteske vode i pasulj, a to pravilo važi i za riblji paprikaš. Dobra i kvalitetna riba iz Dunava, tako reći uvozna, jer mi stavimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mreže kada nam riba dođe iz mađarske, pa je mi nahvatamo i odma kuvamo riblji paprikaš".

Simboličnim paljenjem vatre pod kotlićem ozvaničen je početak takmičenja za 24. Somborski kotlić. U centru Sombora kuvalo se više od 200 ribljih paprikaša, a u takmičarskom delu preko 40.

"Nije nam važno da pobedimo, već da učestvujemo, dobra ekipa i klopa, pa sve ostalo onda padne u drugi plan", ističe takmičar Aleksandar Karalić.

Tomislav Subotički, predsednik žirija : "Ocenjivaćemo prvo boju, ukus, kuvanost jela i zbir. Takmičar mora da bude pripremljen, nije samo da uzme ribu i da je kuva, mora da nađe dobru papriku, ribu, ali i dobru vatru, ali i određeni momenat u kojem stavlja papriku".

Bogat program za sve generacije okupio je u centru Sombora i na Trgu Svetog trojstva brojne građane i kuvare ribljeg paprikaša, ali kako su nam rekli takmičari i pored jake konkurencije najvažnije je učestvovati i družiti se, a ne samo pobediti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.