Čeku protiv protesta

Izvor: B92, 29.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeku protiv protesta

Priština -- Kosovski premijer Agim Čeku apelovao na građane Kosova da sačuvaju mir i ne reaguju na provokativne pozive pred posetu Martija Ahtisarija.

"Pozivam vas da sačuvate jedinstvo i ne pristanete da budete žrtve poziva koji dolaze od strane neodgovornih pojedinaca i grupa za suprotstavljanje procesu koji nikada nije bio povoljniji za nas nego sada", rekao je kosovski premijer Agim Čeku u radijskom obraćanju građanima, pred dolazak Martija Ashtisarija u Prištinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2. februara i prezentaciju predloga za status Kosova.

Čeku je posebno naglasio da bi svaki poremećaj situacije bio fatalan za Kosovo. "Svi izazovi protivljenja i blokade finalizacije statusnog procesa koji dolaze od drugih manje su opasni od mogućih scenarija za pogoršanje bezbednosne situacije na Kosovu", rekao je Čeku.

Pokret Samoopredeljenje, nekadašnjeg studentskog lidera Aljbina Kurtija, najavio je masovne demonstracije za 10. februar, u znak suprotstavljanja Ahtisarijevom paketu. Takođe, udruženja ponikla iz rata najavila su reagovanja građana ukoliko Ahtisarijev paket ne bude bio u prilog nezavisnosti Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.