Izvor: B92, 24.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeku najavio formiranje stranke

Priština -- Odlazeći kosovski premijer Agim Čeku najavio je danas da će formirati političku partiju.

On je tako odbacio tvrdnje da bi mogao da bude novi predsednik Reformističke partije ORA, nakon što je rukovodstvo te stranke predvođene Vetonom Suroijem podnelo ostavku. "Želim da do poslednjeg dana ostanem usredsređen na posao premijera i da ostanem na Kosovu, da ostanem uključen u procese i da budem na raspolaganju Kosovu", rekao je Čeku, a prenose kosovski elektronski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mediji na albanskom jeziku.

Čeku je dodao da će partija koju bude formirao imati novu viziju i biti otvorena za sve one koji žele nezavisno Kosovo.

Čeku je negirao da je dobio bilo kakvu ponudu Reformističke partije ORA da joj se pridruži, ocenivši kao visoko moralni čin ostavku predsednika te partije Vetona Suroija i dodao da je to "nova kultura u kosovskoj politici".

Suroi i predsedništvo stranke ORA sinoć su podneli ostavku zbog loših rezultata ostvarenih na izborima 17. novembra na Kosovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.