Izvor: B92, 03.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeku: Uspešna poseta Rusiji

Priština, Budimpešta -- "Nemam utisak da je Rusija već sada donela odluku da upotrebiti veto u Savetu bezbednosti povodom rešenja za Kosovo", kaže Agim Čeku.

Poseta Rusiji bila je uspešna i pozitivna, rekao je novinarima kosovski premijer Agim Čeku odmah po sletanju na prištinski aerodrom: "Činjenica da su nas pozvali u posetu govori da nas ocenjuju kao legitimne predstavnike Kosova i partnere u ovom procesu".

On je kazao da su razgovori sa ruskim zvaničnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bili otvoreni, bez predubeđenja, i da je on u Moskvi ostvario cilj posete koji se sastojao iz upoznavanje ruske strane sa dostignućima na Kosovu.

Tači: Godina korenitih reformi na Kosovu

Član pregovaračkog tima Kosova Hašim Tači je izjavio da će 2007. biti ne samo godina nezavisnosti, već i godina korenitih reformi na Kosovu.

"Odluka za nezavisno Kosovo mora biti doneta što pre. U međuvremenu, Kosovo će pripremiti novi Ustav i državne simbole. Postepeno Kosovo gradi svoj građanski i državni identitet", rekao je Tači u Budimpešti na konferenciji "Promene na Balkanu".

Tači je rekao da na Kosovu postoji jako građansko i političko jedinstvo po pitanju statusa: "Očekujemo da će i odluka međunarodne zajednice, SAD i EU za nezavisnost Kosova biti jedinstvena. Nadamo se da ćemo imati i podršku Rusije".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.