Čeku: Srbi sa severa ostaće na KiM

Izvor: Blic, 07.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeku: Srbi sa severa ostaće na KiM

Premijer Kosova Agim Čeku izjavio je da ne očekuje da će se Srbi iz Kosovske Mitrovice otcepiti ukoliko se proglasi nezavisnost Kosova.

Gostujući u popularnoj emisiji „Nedeljom u dva" Hrvatske televizije, Čeku je rekao da „će se Srbi setiti kako su prošli Srbi u Hrvatskoj kada su se pobunili 1991. godine i 'nacrtali neke svoje granice’".

On je posebno naglasio da je vlast u Prištini pripremila „sve opcije" kada dođe do proglašenja nezavisnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a to će se, po njegovom mišljenju, dogoditi za nekoliko nedelja.

Govoreći o radu Haškog tribunala, i suđenju Ramušu Haradinaju Agim Čeku je rekao da „u Tribunalu u Hagu ne bi trebalo suditi ni Hrvatima ni Albancima ni drugima, već samo Slobodanu Miloševiću i Srbima", jer je za sve ratove „kriv samo Milošević i ljudi oko njega".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.