Izvor: Blic, 18.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeku: Razgovori sa Beogradom završeni

Premijer Kosova Agim Čeku izjavio je danas da Priština ni u kom slučaju neće dopustiti da se pregovara o predlogu specijalnog izaslanika UN za status Kosova Martija Ahtisarija.

"Za Prištinu su pregovori završeni i o Ahtisarijevom paketu nema više pregovaranja", rekao je Čeku novinarima u Prištini.

Čeku je dodao da "svako odlaganje rešavanja statusa Kosova može da utiče na stav građana prema kosovskim političkim liderima i može da poraste u frustraciju građana".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Svako odlaganje šteti procesu i stabilnosti. Siguran sam da će Kosovo na bilo koji način biti nezavisno" rekao je Čeku povodom najava da bi mogli da se otvore novi pregovori koji bi trajali 120 dana.

Premijer Kosova je izrazio nadu da "međunarodni politički parametri idu u pravcu nezavisnosti Kosova".

"Svedoci smo nastojanja za postizanje međunarodnog konsensusa. Ovo je veoma komplikovan proces na međunarodnom nivou za koji treba vremena", rekao je Čeku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.