Izvor: Blic, 15.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekam Mladićev poziv

Čekam Mladićev poziv

Ministar odbrane SCG Zoran Stanković čeka telefonski poziv od Ratka Mladića, jednog od dvojice najtraženijih begunaca optuženih pred Haškim tribunalom, navodi agencija Rojters. U intervjuu toj agenciji, novi ministar odbrane SCG kaže da odbegli general Mladić mora do 31. decembra da se nađe u Hagu jer bi, u suprotnom, Evropska unija mogla da zaustavi pregovore o pridruživanju sa SCG.

'Kažem vam jasno i glasno - stav naše zemlje je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ratko Mladić mora ili sam da se preda ili, ako se otkrije ili pronađe mesto na kome se nalazi, da bude uhapšen', rekao je Stanković ističući da je on Mladića poslednji put video 1999. godine. Ministar je rekao da je 'vrlo ozbiljno' shvatio prošlonedeljnu poruku predsednika Tribunala u Hagu Teodora Merona koji je kazao da će SCG biti 'izopštena' iz daljih pregovora o članstvu u EU i NATO ako se Ratko Mladić do kraja godine ne nađe u pritvorskoj jedinici Suda u Hagu.

Rojters navodi da, prema nekim izveštajima, odbeglog ratnog komandanta Vojske RS štiti tvrda struja u vojsci čiji su predstavnici, kako prenosi agencija, spremni da daju život za njega. U drugim izveštajima, dodaje agencija, tvrdi se da je Mladić pobegao u inostranstvo ili da je teško bolestan i spreman da pregovara o uslovima predaje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.