Čekajući inauguraciju predsednik Vučić razgovarao s najvišim svetskim zvaničnicima

Izvor: BKTV News, 23.Jun.2017, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekajući inauguraciju predsednik Vučić razgovarao s najvišim svetskim zvaničnicima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je imao nekoliko bilateralnih sastanaka sa svetskim zvaničnicima, koji su došli u Beograd na svečanost povodm inauguracije.

Razgovore je započeo rano jutros sastankom s potpredsednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom, gde je podvukao da su evrointegracije strateško opredeljenje Srbije, ali to ne sme i neće da poremeti dobre odnose sa Rusijom, što podrazumeva i neuvođenje sankcija.

Vučić je u razgovoru s potpredsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa NR Kine Ðijem Bingsjueno zahvalio kineskom rukovodstvu što je, dolaskom njihovog visokog predstavnika na svečanost povodom inauguracije, ta zemlja iskazala koliko je iskreno njeno prijateljstvo prema Srbiji. Na stastanku je rečeno i da će Rukovodstvo Narodne Republike Kine podsticati tamošnje kompanije da i dalje ulažu u Srbiju, ne samo u tradicionalnu industriju i infrastrukturu, već i u napredne visoke tehnologije.

Predsednik Srbije i njegov slovenački kolega Borut Pahor ocenili su danas u Beogradu da svi problemi treba da se rešavaju mirnim putem, uz međusobno razumevanje i saradnju različitih strana. Vučić je, u zajedničkom obraćanju nakon razgovora sa Pahorom, kazao da su perspektive u regionu takve da jedan problem sustiže drugi i da , kada nemamo političke probleme, imamo ekonomske, poput Agrokora i da, kako je dodao, ako imamo ekonomske, kao da nisu dovoljni, stižu i politički.

Predsednik Srbije sastao se i s premijerom premijerom Gabona Emanuelom Isozeom-Ngondeom kome je predložio formiranje radne grupe za saradnju koja bi razmatrala konkretne zajedničke projekte. Vučić je istakao da je Srbija među spoljnopolitičke prioritete uvrstila razvijanje odnosa sa Afričkom unijom i partnerima iz Afrike, i da postoji spremnost da oni budu podignuti na nivo strateških partnerskih odnosa.

U okviru niza biletaralnih susreta sa visokim zvanicama iz inostranstva, Vučić je razgovarao s beloruskim ministrom za antimonopolsko regulisanje i trgovinu Vladimirom Koltovičem.

Predsednik Srbije se sastao i s ministrom spoljnih poslova Gruzije Mihailom Džanelidzeom, parlamentarnim sekretarom Kanade za odnose sa SAD Endruom Leslijem i savetnikom predsednika Države Palestine Rauhijem Fatuhom.

Nakon sastanka sa Fatuhom, Vučić će se u Vili Mir sastati sa zamenicom generalnog sekretara NATO Rouz Gotemiler.

Zatim će uslediti razgovori sa italijanskom ministarkom odbrane Robertom Pinoti, a onda i sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović i članovima Predsdedništva BiH.

Poslednji u nizu današnjih susreta predsednik Vučić će imati sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Johanesom Hanom.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.