Izvor: B92, 03.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeka se privatizacija u sportu

Beograd -- Slično privatizaciji javnih preuzeća, posebnim zakonom odrediće se način privatizacije u sportu, najavljuju iz Ministarstva sporta

Kako bi se izbegla svaka politizacija procesa, zakonu o privatizaciji u sportu prethodiće javna rasprava. Kako će privatizacija u sportu izgledati, ko će sve biti privatizovan samo su neka od pitanja na koja nema konkretnih odgovora, a do kojih bi trebalo da se dođe u 2008. godini, kada se očekuje donošenje zakona.

Očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da će proces privatizacije u sportu teći paralelno sa privatizacijom javnih preduzeća, a da će se rasprava o zakonu voditi nakon lokalnih izbora.

Predstavljajući rad svog ministarstva u proteklih 100 dana, ministarka je istakla i izmene Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama.

Ministarstvo za sport predvodiće akcije da taj zakon bude primenjen, kaže ona.

"Ako čovek hoće da menja svoju okolinu, mora da počne od sebe i, pošto bih ja volela da vidim da porodice dolaze na fudbalske i druge stadione da bi navijali, ja ću sad kad budemo igrali sa Finskom, povesti sina da vidimo šta će on to čuti i videti kao primer ponašanja u našem društvu", kaže ministarka.

Takođe, kako bi sprečili odlazak mladih iz Srbije, ministarstva omladine i sporta i ekonomije pokrenuli su projekat omladinskog preduzetništva, koji će omogućiti mladim početnicima u biznisu da konkurišu za kredite po povoljnijim uslovima.

"Cilj dokumenta je da sistemski unapredi položaj mladih i postane obavezujuć za sve državne institucije", rekla je ministarka.

Ona kaže da će u izradi strategije učestvovati predstavnici 12 ministarstava, nevladine i omladinske organizacije, stručnjaci, donatori i predstavnici poslovnog sektora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.